Bug #14821

[BETA CO] Vehicles have no physical recoil firing the main gun

Added by Alex72 over 4 years ago. Updated over 4 years ago.

Status:Closed Start date:11/01/2010
Priority:Normal Due date:
Assignee:- % Done:

0%

Category:Visual
Target version:1.59.79384
Affected ArmA II version:1.57.76815 First affected build:
Reproduced by another DH user:Yes First affected ArmA II version:
I am using some Mods:No Single / Multi Player?:
I am using:CO (A2+OA) BIForumURL:
Reproducible for you:Yes NGUrl:
Related to content of DLC: WIKIurl:

Description

Observed:
Vehicles stand completely still when firing big caliber (main gun). Such as M1's and Stryker MGS for example do not "wobble" (recoil) the hull when firing their main guns.

Desired:
Vehicles that have their main guns firing should physically "wobble" (recoil) the hull.

Latest BETA CO 74858.

PS. Maybe this is a duplicate issue ticket? We had this problem some time back but it was fixed by BIS. So since this bug re-entered now i might have missed an active ticket although i searched.

recoil.avi (18.6 MB) Danil-ch, 11/04/2010 17:24


Related issues

related to ARMA2 Community Issue Tracker - Bug #14669: Tanks firing everything from their machine gun Closed 10/26/2010

History

Updated by kju over 4 years ago

  • Due date set to 12/01/2010
  • Status changed from New to Feedback
  • Operating system deleted (Win7 64 bit)
  • Graphics card deleted (GTX275 Nvidia)
  • Graphics card driver version deleted (260.99)
  • CPU changed from i7 930 quad to xxx
  • Mainboard chipset deleted (P6X58D Premium)
  • System RAM size deleted (6144)
  • GPU VRAM size deleted (896)
  • Audio card deleted (X-Fi Titanium)
  • Size of OS swap file deleted (6135)

So this was working once? When became it broken - any rough idea?

Updated by Danil-ch over 4 years ago

It works in ArmA 1.

Updated by Danil-ch over 4 years ago

Here's the video.

Updated by kju over 4 years ago

  • Reproduced by another DH user changed from No to Yes

ty

Updated by kju over 4 years ago

  • Due date changed from 12/01/2010 to 02/01/2011
  • Category set to Visual
  • Status changed from Feedback to Assigned

Updated by Danil-ch over 4 years ago

http://www.youtube.com/watch?v=gmfF2BrYzoI&feature=related
On 2.05 second look like recoil works in the earlier version.

Updated by Danil-ch over 4 years ago

Still true in 1.08/1.55.

Updated by Danil-ch over 4 years ago

Still true in 1.57.

Updated by kju over 4 years ago

  • Due date changed from 02/01/2011 to 03/01/2011
  • Affected ArmA II version changed from 1.55 BETA to 1.57.76815

Updated by Alex72 over 4 years ago

*Yup there was a ticket i think as indeed we had this problem before. Expanded testing to other betas and official patch (latest) - no change.

Updated by Danil-ch over 4 years ago

Fixed in 1.58.

Updated by Sickboy over 4 years ago

Yay, they reverted to shotShell simulation for shells again :)

It would seem they also solved 'no tracers' for shotShell - hooray.

Updated by kju over 4 years ago

  • Due date deleted (03/01/2011)
  • Status changed from Assigned to Closed
  • Target version set to 1.58.78473

Updated by BigDawgKS over 4 years ago

So I guess that means they also fixed penetration for shotShell? Now if only they could fix it for shotSpread too.

Updated by kju over 4 years ago

Penetration is probably back to old "levels".

It means shells are back to get stopped by bushes and tree trunks.

Updated by kju over 4 years ago

  • Target version changed from 1.58.78473 to 1.59.79384
  • Language set to Please set for missions

Also available in: Atom PDF